Een overhemd met de perfecte mouwlengte

Het belangrijkste aan een overhemd is dat het prettig en comfortabel draagt. U kiest ‘s ochtends een overhemd en de rest van de dag voelt u zich heerlijk en vol zelfvertrouwen. Overhemden met extra lange mouw kunnen hierbij ook een grote rol spelen. Niet iedere man heeft dezelfde lengte armen, vandaar ook de verschillende mouwlengte. Bij Overhemden met extra lange mouw dient de manchet op de knik van pols en hand te vallen. Als u een overhemd draagt in combinatie met een pak of colbert dient de manchet van het overhemd altijd 1 à 2 cm onder het colbert uit te komen.

Enkele strijktips voor het rugpand en voorpand

  •  Leg het rugpand met de binnenkant op de strijkplank en trek dit strak aan. Strijk vervolgens de stof glad. Draai het overhemd met de strijkplank mee, totdat je het gehele rugpand hebt gestreken.
  • Nu is het voorkant van het overhemd aan de beurt. Leg eerst de kant met de knoopjes van de buitenkant naar boven op de strijkplank en strijk hem glad. Strijk voorzichtig om de knopen heen. Strijk vervolgens de andere kant en geef het borstzakje extra aandacht.
  • Als laatste strijk je de boord vanaf de punten naar binnen zodat er geen vouwen naar buiten ontstaan. Draai de boord om en strijk de binnenkant. Let op dat je het strijkijzer niet te lang op een plek houdt om brand plekken te voorkomen.
  • Hang je overhemd aan een hanger op, of trek hem meteen aan.

Voorzorgsmaatregelen

De beste manier om te zorgen dat je je overhemden wit houdt is te zorgen dat het niet grauw wordt in eerste instantie. Was witte overhemden alleen echt met ander wit wasgoed en gebruik een apart wasmiddel voor witte was. Voor de echte huishoudprinsen en prinsessen kun je witte overhemden ook even voorspoelen en laten weken. Laat wat lauw water in een teiltje lopen en zeep je overhemden in met een blok zeep. Bijvoorbeeld ossengalzeep, maar elke andere zeep kan ook. Laat het even staan en was de overhemden vervolgens op een normaal programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *