Wasmachine met droger

Normaliter koop je een wasmachine en een wasroger, die je dan naast op op elkaar plaatst.

Daarvoor lop je heel wat winkels af naar de juist wasdroger en wasmaschine aanbieding.

Het tegelijk aanschaffen van een wasmachine en droger is niet alleen een redelijke investering, maar stelt de consument ook voor de keuze met betrekking tot de soort wasmachine en wasdroger en hun eigenschappen.

Wasmachine en droger apart of gecombineerd
Een wasmachine en droger kunnen een gecombineerd huishoudelijk product zijn, zodat er sprake is van een wasdroogcombinatie of er kan een vrijstaande wasmachine en droger worden gekozen.

Advies over de aanschaf
• Een van de kenmerken die van belang zijn om aandacht aan te schenken, is het totale energieverbruik. Beide zijn energieverslindende apparaten die ook nog eens variërend van dagelijks tot een aantal keren in de week gebruikt worden. Hiervoor is de indeling in de energieklasse het belangrijkst en kan ervan uit worden gegaan dat als de apparaten in klasse A zijn ingedeeld, dit energiezuinig is.
• Ook de indeling met betrekking tot de efficiëntie van het was- en droogresultaat bij de wasmachine en het droogresultaat bij de droger zijn daarbij natuurlijk van belang.
• Het is handig om de trommelinhoud van de droger af te stemmen op de trommel van de wasmachine, zodat al het wasgoed dat eruit komt ook meteen in de wasdroger gedaan kan worden. Als de trommel van de droger kleiner is dan die van de wasmachine dan kan niet alle natte wasgoed er tegelijk in.
• Bij een wasdroogcombinatie is het niet mogelijk om de trommelinhoud af te stemmen op elkaar want in dat geval is de trommelinhoud van het drooggedeelte altijd kleiner dan de trommelinhoud van de wasmachine.